מה זה אומר להיות אפוטרופוס על הורה?

רבים מאיתנו מגיעים לשלב בחיים שבו המשוואה מתהפכת: הם כבר לא הילדים הקטנים שצריכים את העזרה של ההורים שלהם, אלא ההורים שלהם צריכים את העזרה שלהם. 

לפעמים ההורים שלנו זקוקים לעזרה פשוטה יחסית, כמו התמודדות עם טלפון חדש, תיאום תור לרופא דרך האתר של קופת החולים או עניינים כאלה ואחרים. אבל לפעמים, הם זקוקים לעזרה משמעותית הרבה יותר. 

קשישים רבים מגיעים למצב שבו הם כבר לא יכולים לדאוג לרווחתם האישית, לבריאות שלהם או לניהול ההון והנכסים שהם צברו עם השנים. 

במקרים כאלה, ועל מנת לוודא שאותם קשישים יהנו מכל הזכויות שמגיעות להם, בית המשפט נוהג למנות להם אפוטרופוסים שידאגו לכל צרכיהם. 

זה יכול לפעמים לבוא בצורה הדרגתית וצפויה, ולעתים זה יכול לקרות ברגע מהיר, ולא כל אדם מוכן מראש להיות אפוטרופוס על הורה

מתי בית המשפט צפוי למנות אפוטרופוס לקשיש?

בית המשפט צפוי למנות אפוטרופוס כאשר אותו קשיש אינו מסוגל לדאוג לעצמו ולקבל החלטות מושכלות במגוון נושאים, כגון עניינים חוזיים, רפואיים, פיננסיים ועוד. 

המינוי נעשה כאשר אותו קשיש מגיע למצב רפואי ירוד באופן כללי, או שהוא מוגדר "תשוש נפש", וסובל מבעיות מנטליות שונות כגון אלצהיימר או מחלות זקנה אחרות. 

מה זה אומר להיות אפוטרופוס על הורה?

מינוי לתפקיד אפוטרופוס על הורה כולל בתוכו אחריות רבה, ולכן המדינה מנסה לוודא שאותו אדם שמונה לתפקיד אינו מועל באחריות שלו, ודואג לרווחת ההורה. 

בין השאר, על האפוטרופוס לדווח על כלל הפעולות שלו לאפוטרופוס הכללי, וזאת על ידי הגשה של דוחות שנתיים ודוח שנקרא "דוח פרטה".

עם המינוי, על האפוטרופוס לערוך סקירה מקיפה של מצבו הכלכלי של ההורה, ולבנות עבורו תקציב מיוחד שכולל את ההוצאות השוטפות של חיי היום-יום ואת ההוצאות המיוחדות. יש להגיש דוח שכולל את כל רכושו, נכסיו והונו של ההורה המבוגר לאפוטרופוס הכללי. 

האפוטרופוס חייב למצוא להורה המבוגר מסגרת מגורים מתאימה. ישנם מקרים שבהם אותו קשיש יכול להמשיך להתגורר בביתו, אך ישנם מקרים שבהם יש צורך להעביר אותו למסגרת ראויה. 

במהלך שגרת היום-יום, על האפוטרופוס לנהל את ההוצאות של ההורה עליו הוא אחראי, לנהל את חשבון הבנק שלו ואת כלל הרכוש והנכסים שבבעלותו. 

על האפוטרופוס לוודא שההורה שלו מקבל את תשלומי הביטוח, הפנסיה והקצבאות השונות שמגיעות לו, בין אם מדובר בכספים שמגיעים לו מהמדינה ובין אם מדובר מכספים שמגיעים לו מגורמים אחרים. כמו כן, עליו לטפל בענייני ההורה מול מוסדות המדינה, ערכאות משפטיות וכיוצא בזה.

כאמור, בכל שנה מחויב האפוטרופוס להגיש דוחות מפורטים עם מצבו הפיננסי המדויק של הקשיש. את הדוחות האלה יש להגיש למשרד האפוטרופוס הכללי. 

לסיכום, תפקיד האפוטרופוס מלא באחריות, וכולל לא מעט התנהלות בירוקרטית שעלולה להיות מסובכת או מתישה לפעמים. 

לכן, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין שמתמחה בתחום הזה, על מנת לוודא שלא מפספסים שום דבר בדרך, וכל הזכויות – גם של ההורה המבוגר וגם של האפוטרופוס – נשמרות במלואן. 

 

מנווטים בדרך לחופש: תובנות מומחים מעורך דין פלילי כיצד להגן על עצמך בכתב אישום

כתב אישום – מילה שמכה פחד בלבם של רבים. להיות מואשם בפשע זו חוויה מרתיעה, אבל עם הידע וההכוונה הנכונים, אתה יכול לנווט את הדרך אל החופש. במאמר זה נבחן תובנות מומחים מעורך דין פלילי כיצד להגן על עצמך בכתב אישום.

ביטוח עסק – למה צריך לשים לב?

בעל עסק צריך לדעת, שכל תהליך העבודה שלו, מבוסס על כך שהוא משתמש ונעזר בגורמים שונים שיכולים להפוך את תהליך העבודה להרבה יותר יעיל, נכון

מקסמו את החזרי המס: מדריך לשכירים

כשכיר, ניווט בעולם המורכב לעתים קרובות של החזרי מס יכול להיות מבלבל ומכריע. אבל מה אם היינו אומרים לכם שעם הידע והאסטרטגיה הנכונים, תוכלו למקסם

שילוב טיהור אוויר במשרדי עורכי דין: למה זה חשוב

כמשרד עורכי דין, הנוחות והבטיחות של הלקוחות והעובדים שלך צריכות להיות בראש סדר העדיפויות. אחד השלבים הקריטיים להשגת זאת הוא על ידי שילוב מערכות טיהור אוויר בחלל המשרדי שלך. טיהור אוויר מתייחס לתהליך של סילוק חלקיקים מזיקים, גזים ומזהמים אחרים מהאוויר, על מנת להבטיח שאיכות האוויר בטוחה ובריאה לכולם.